Esittely

Koiraharrastukseni alkoi 80-luvulla, kun ihastuin sukulaiseni partacollie "Nesuun". Aluksi ulkoilutin ja hoidin muiden koiria mm. suomenajokoira Minkaa ja cockerspaniel Akua, kunnes 9-vuotiaana sain ensimmäisen oman koirani cavalier Harrow Lightsman "Ronin". Roni oli haasteellinen uros nuorelle tytölle kouluttaa, vaikkakin temppujen koulutus onnistui, ongelmia ilmeni johtajuudessa. Elämä Ronin kanssa oli haasteellista, mutta antoisaa 12-vuoden ajan ja sai minut jatkamaan koirien parissa. Seuraava koirani oli luonteeltaan sosiaalinen ja helposti koulutettava cavalier uros Elvis, joka myös eli 12-vuotiaaksi.

Seuraavan koiran hankkimista mietiskelin parisen vuotta tutustumalla lähes kolmeen sataan eri koirarotuun. Lopulta päädyin schapendoesiin sen luonteen, ominaisuuksien ja ulkonäön perusteella ja ensimmäinen schapendoesini Trasseli Oikosulku "Aatu" muutti meille 2003. Ja niin kuin monelle muullekin käy, niin Aatun kaveriksi muutti puolentoista vuoden kuluttua Trasseli Coco Mocoma "Oiva". Aatun ja Oivan kanssa harrastettiin aktiivisesti tokoa Espoon koirakerhossa, jossa itse toimin myös kouluttajana. Lisäksi treenasimme aktiivisesti agilityä sekä kokeiltiin henkilöhakua ja jälkeä. Oivan kanssa kisasimme tokon voittajaluokkaan saakka ja saimme voittajaluokasta hankittua 1-tuloksen, mutta erikoisvoittajaluokan kisaaminen jäi kyyn purtua Oivaa leukaan. 

Kennel Pitkätossun sai alkunsa 2011 suoritettuani Kennelliiton järjestämän kasvattajakurssin. Ensimmäinen Pitkätossun Pojat-pentue syntyi 2013 ja yksi pojista, Pitkätossun Takapulpetin Poika -tuttavallisemmin Touho- jäi meille perheenjäseneksi. Olen Kennelliiton sekä Suomen Schapendoes Ry:n jäsen ja olen toiminut rotuyhdistyksen jalostustoimikunnassa.

© 2019 kennel Pitkätossun /Silva Autio
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!